Bandırma’da Mum Yapım Atölyesi ile Anlamlı Dayanışma

Bandırma Müftülüğü’nden Anlamlı Sosyal Sorumluluk Projesi

Bandırma İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen “Mum Dibini Işıtır” etkinliği kapsamında özel bir mum yapım atölyesi gerçekleştirildi. Etkinlikte, gönüllü Kur’an kursu öğreticileri, müftülük personeli eşleri ve Bandırma’nın hayırsever hanımefendileri bir araya geldi.

Yunus Emre Bircan İçin Dayanışma

Etkinlik sırasında, Hacı Yusuf Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Bircan’ın DMD hastası oğlu Yunus Emre Bircan’ın tedavisi için yapılabilecek faaliyetler ele alındı. Bandırma Diyanet ailesi olarak hastanın tedavisine destek olmak amacıyla çeşitli projeler değerlendirildi.

Kadın Kolları Kurulması İstişaresi

Mum yapım atölyesi sonrasında, Türkiye Diyanet Vakfı Bandırma Kadın Kolları’nın kurulması konusunda önemli bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda vakfın bölgedeki faaliyetlerinin genişletilmesi ve kadınların sosyal hayata daha aktif katılımı masaya yatırıldı.

Toplumsal Dayanışmaya Katkı

Bandırma Müftülüğü’nün düzenlediği bu etkinliklerle:

    • Toplumsal dayanışma bilinci güçlendirildi
    • Engelli bireyler için farkındalık oluşturuldu
    • Kadınların sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alması sağlandı
    • Dini ve sosyal hizmetlerin entegrasyonu gerçekleştirildi