Balıkesir’de Turizm Denetimleri: 9 İşletme Kapatıldı

Balıkesir’de Turizm Denetimleri Artıyor

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 3

  • 9 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği kapsamlı denetimlerde, 335 konaklama tesisi ve plaj işletmesini inceledi. Denetimler sonucunda, 9 işletmenin faaliyetine son verildi.

Yılın Başından İtibaren 87 Tesis Kapatıldı

2025 yılı genelindeki denetimler oldukça etkili oldu. Turizm belgesi alamayan, kendi talebiyle kapanan veya eksiklik tespit edilen toplam 87 tesisin faaliyetine son verildi.

Kaçak Tur Denetimleri de Sürüyor

Denetimler sadece konaklama tesisleriyle sınırlı kalmadı. Kaçak tur denetimlerinde de önemli adımlar atıldı. Bir işletmeye, 1618 sayılı kanuna aykırı faaliyetlerinden dolayı para cezası kesildi.

Denetimler Sürecek

Yetkililer, hem konaklama tesisleri hem de kaçak tur operatörlerine yönelik denetimlerin süreceğini açıkladı. Turizmin güvenli ve kaliteli bir şekilde sunulması için bu tür çalışmaların devam edeceği belirtildi.