3 Milyon Adet Kaçak Sigara Ele Geçirildi.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu” olaylarına yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde;
Elde edilen istihbarı bilgiler ışığında yapılan teknik ve fiziki tespit sonucu söz konusu şüpheli K.E. ve K.K. isimli şahısların yüklü miktarda satışa hazır vaziyette makrona doldurulmuş kaçak sigara bulundurduğu bilgisi elde edilmiştir.
Söz konusu kaçak sigaranın ele geçirilmesi ve şüphelilerin yakalanması maksadıyla adli makamlardan alınan arama ve el koyma kararına istinaden, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Karesi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte şüpheli K.K.’ya ait çiftlik evinin eklentisinde yapılan aramada; kutu içerisinde kutulara istiflenmiş vaziyette toplam (3.000.000) adet içime/satışa hazır yaklaşık piyasa değeri (500.000)TL. olarak değerlendirilen kaçak sigara ele geçirilmiştir.
Adli makamların talimatıyla olay ilgili soruşturmaya başlanmış, söz konusu (3.000.000) adet [(150.000) paket -(20)li adet halinde] kaçak sigaraya el konulmuştur.
Olayda yakalanan K.E. ve K.K. isimli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanmıştır.














