Engelsiz Erişim Talebi Yetkililere Ulaştı
Balıkesir’in Karesi ilçesinde yaşayan görme engelli bir vatandaş, Bağlar Sokağı’ndaki Solugan Camii civarından çarşıya ulaşımda ciddi zorluklar yaşadığını belirterek yetkililere seslendi. Yaya kaldırımlarının esnaf tezgahları, sandalyeler, motosikletler ve direkler tarafından işgal edilmesi nedeniyle hareket kabiliyeti kısıtlanan engelli vatandaş, bu sorunun çözümü için yetkili kurumlara çağrıda bulundu.
Günlük Hayatı Zorlaştıran Engeller
Görme engelli birey, özellikle Bağlar Sokağı’nda karşılaştığı engelleri şöyle sıraladı:
- Esnaf tezgahlarının kaldırımları tamamen kaplaması
- Sokak sandalyelerinin yaya yolunu bloke etmesi
- Motosikletlerin kaldırımlara park edilmesi
- Yönlendirme direklerinin yanlış konumlandırılması
- Kaldırımların işgali ve engelli yollarının kapanması
- Toplu taşıma araçlarına erişim zorlukları
- Kamu binalarındaki erişilebilirlik eksiklikleri
- Sosyal yaşama tam katılımın önündeki engeller
Yetkili Kurumlar Göreve Çağrıldı
Yaşanan sorunların çözümü için Karesi Belediyesi, Karesi Zabıta Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğü yetkililerine çağrı yapıldı. Özellikle Mesut Akbıyık ve Ahmet Akın gibi yetkililerin konuya el atması bekleniyor.
Engelsiz Yaşam Hakkı Vurgusu
Engelli vatandaşların kamusal alanlarda rahatça hareket edebilmesi için altyapı düzenlemelerinin hayati önem taşıdığı belirtiliyor. Uzmanlar, engelli erişilebilirliği konusunda yerel yönetimlere büyük sorumluluk düştüğünü ifade ediyor.
Çözüm Bekleyen Sorunlar
Balıkesir’deki engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar şu başlıklarda toplanıyor:
Yetkililerin konuya ilişkin acil çözüm üretmesi ve engelli vatandaşların şehir hayatına tam katılımını sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmesi bekleniyor.














